News

NEWS.


Solutii customizate

FIABILE, cu intretinere redusa, oferind economii importante

Solutii individuale

Datorita tehnologiilor noastre moderne

Partenerul tau in tratarea apei

 
 

Tratarea Apei Industriale


Apa joaca un rol important in numeroase aplicatii industriale, iar compozitia sa trebuie sa corespunda intocmai nevoilor specifice diferitelor procese. Noi va putem oferi solutii pentru diferite tipuri de ape industriale, de la apa de racire si de alimentare a turnurilor de racire, la apa de proces pentru o gamă variata de utilizari industriale, inclusiv apa ultrapura pentru industria produselor electronice și farmaceutice.

Oferim solutii adaptate pentru fiecare sarcina specifica. Detinem un portofoliu variat de procese de tratare pentru asigurarea furnizarii de apa la parametri calitativi si cantitativi optimi pentru companiile industriale, acoperind fiecare necesitate, de la procesele conventionale, la sistemele de inalta performanta (de ex., procesele care utilizeaza membrane). 

Solutiile noastre sunt sigure, fiabile, cu necesitati reduse de intretinere si ofera economii substantiale.

Detinem solutiile potrivite pentru:

 • Apa de racire
 • Apa de alimentare a boilerelor
 • Distributia de apa
 • Apa de proces si ultrapura

Apa de racire

In funcție de sursa de apa bruta - de suprafata, subterana sau apa uzată epurata si de masura in care se utilizeaza sisteme cu una sau mai multe etape, de ex.

 • De la: Sortare si filtrare;
 • Pana la: Ultrafiltrare si osmoza inversa.

Apa de alimentare a boilerelor

Statiile de demineralizare sunt utilizate pentru tratarea diferitelor surse de apa bruta pentru companiile industriale (rafinarii, industria celulozei, centrale electrice, etc.).

Tehnologii utilizate:

 • Osmoza inversa;
 • Schimbul de ioni;
 • Electroclorinarea;
 • Filtrul cu cartuș;
 • Filtrul cu carbon activat, etc.


 

Apa de proces si ultrapura

Conform cerintelor de calitate superioara, ca regula generala, se utilizeaza tehnologiile in mai multe etape si de inalta performanta:

 • Procesele cu membrana;
 • (UF, MF, NF, RO, EDR);
 • Distilarea;
 • Schimbul de ioni;
 • Dezinfectarea.
 

Tratarea apei
uzate industriale

Combinatia perfecta de eficienta si economie

Apa uzata industriala contine numeroase impuritati si tratarea acesteia necesita o atentie speciala. WABAG va intelege afacerea si ofera solutii sustenabile pentru respectarea limitelor de descarcare care sunt din ce in ce mai stricte. Circuitele inchise si recuperarea produselor din diferite procese de productie devin o prioritate in randul companiilor producatoare.


WABAG se bazeaza pe experienta sa indelungata in sectorul tratarii apei uzate. Experienta dobandita este utilizata in mod avantajos pentru optimizarea tehnica si economica a fiecarei facilitati. Procesul de tratare poate contine etape de proces mecanice, biologice, chimice si fizice.

In cazul tratarii biologice anaerobe a apei uzate, utilizam procese conventionale si reactoare de inalta performanta, cu o amprenta redusa la sol. Am realizat numeroase statii de anvergura, bazandu-ne pe procesul UASB, cel mai frecvent utilizat la nivel mondial. Sunt utilizate si alte sisteme, in functie de caracteristicile apei uzate, cum ar fi: prelucrarea namolului activat sau sistemul BIOPUR® de inalta performanta pentru apa mai putin poluata. In cazul cerintelor de curatare stricte (de ex., refolosirea apei), utilizam procese cu membrane, respectiv cu membrane imersate sau externe. Avantajele sunt economiile considerabile de resurse lichide și practic zero descarcari de apa uzata.

Se utilizeaza urmatoarele procese:

Procese biologice aerobe:

- Procesarea namolului activat (CYCLOPUR®, Hybrid™)

- Biofiltrarea (BIOPUR®)

-tratrea biologica cu material purtator (FLUOPUR®)

- MBR (MARAPUR®), 

- NEREDA®, etc.


Procese biologice anaerobe:

- EKJ-process™

- UASB, EGSB

- an-OPUR™


Procese chimice si fizice:
- Flocularea
- Decantarea
- Filtrarea, filtrarea cu membrană
- Desalinizarea
- Oxidarea (BIOZONE®, ADOX®), etc.


Multibarrierensysteme
Petrobrazi
 

sustainable solutions. for a better life.

WABAG Water Services SRL
Bulevardul Dimitrie Pompeiu 6 E
Bucuresti 020337
Romania


Tel. +40 371 604 200
Fax +40 371 604 300

office@wabag.com

E-Mail

 
 
 

© 2024 WABAG Water Services SRL