News

NEWS.


Statia dvs. de epurare a apei uzate.

Construita cu consilierea si soluțiile oferite de WABAG.

De la A la Z.

Solutii complete in domeniul apei pentru industria petrolului si gazelor

Ne ocupăm de problemele dvs. cu apa!

Inovatie si excelenta

Pentru tratarea sigura, economica si fiabila a apei uzate

 
 

WABAG este un jucator global, specializat in gestionarea optima si completa a circuitului apei industriale. De la punctul de alimentare, pana la cel de descarcare, WABAG poate raspunde tuturor necesitatilor industriale, avand un portofoliu vast, de solutii tehnologice si servicii inovatoare care combina performanta economica si de mediu.


Solutii complete pentru:

 • Tratarea apei brute
 • Tratarea apei produse
 • Tratarea efluentului
 • Reciclarea si refolosirea apei

Apa uzata generata in Upstream


Apa este elementul cheie in explorare si productie in domeniul petrolului si gazelor. Provocarea principala cand vine vorba despre epurarea apei in zona de Upstream este reducerea amprentei de mediu si dezvoltarea unor solutii eficiente de tratare a apei pentru refolosire sau descarcare. Fie ca este vorba despre recuperarea asistata a hidrocarburilor (EOR) sau despre EOR pentru substante chimice, despre refolosire sau descarcare, disponibilitatea si puritatea apei sunt aspecte cheie. Procesul de tratare a apei trebuie sa indeplineasca cerintele caracteristicilor specifice locatiei si pe cele ale legislatiei locale din domeniul mediului. Pentru EOR sau Injectare, procesele de tratare a apei difera in functie de resursa externa de apa disponibila si de calitatea apei solicitata de locatia respectiva, de ex., suspensii, sulfati si salinitate. Suplimentar, apa tratata nu trebuie sa cauzeze coroziune sau sa reduca productia de petrol.

WABAG - Upstream Produced Water
 

Tratarea Apei de Proces
pentru Downstream


In contextul legislatiei de mediu din ce in ce mai stricta, alaturi de presiunile de reducere a costurilor operationale, pe fondul scaderii investitiilor, sectorul rafinariilor si petrochimic trebuie sa optimizeze si sa diversifice resursele de apa. Apa de racire si apa de serviciu este, de cele mai multe ori, apa pretratata din surse externe (apa de mare, apa de rau, de lac sau apa potabila), insa poate fi produsa si prin refolosirea sau reciclarea apei uzate epurate. Calitatea necesara a apei depinde de utilizarea specifica in locatie. Pot fi necesare diferite forme de apa de serviciu: apa de proces, apa demineralizata, apa potabila, apa de incendiu, apa pentru curatarea cazanelor.

Epurarea Apelor
Uzate in Downstream

Fiecare rafinarie sau combinat petrochimic are o compozitie specifica a apei uzate, in funcție de capacitatea de productie si de produsele realizate. In prezent, putem spune ca apa uzata este amprenta unica a fiecarei locații. In zonele cu resurse de apa limitate, clientii pot opta pentru reciclarea (parțiala) a apei uzate tratate sau pot recurge chiar la statii cu Zero descarcare de lichide (ZLD), pentru minimizarea aportului de apa de racire de serviciu din surse naturale. Refolosirea si reciclarea ajuta si in respectarea cerintelor impuse prin reglementari, protejeaza mediul si optimizeaza echilibrul hidrologic.


Toate statiile de tratare a apei si apei uzate genereaza cantitati mari de substante chimice si de namol biologic care trebuie apoi gestionate. In numeroase locatii, gestionarea namolului reprezinta pana la 30 sau 40% din costurile operationale ale statiei. Prin epurare, hidrocarburile pot fi recuperate, iar namolul poate deveni un produs si poate fi utilizat pentru sistemele de recuperare a energiei.

WABAG -Petrobrazi

Industria Alimentara

Intelegem cerintele din sectorul alimentar si al bauturilor si ne sprijinim clientii oferind solutii inovatoare pentru fiecare tip de  apa.

Detinem solutia potrivita pentru:

 • Apa utilizata ca ingredient
 • Apa de proces
 • Apa uzata
WABAG - Schlammbehandlung
 
WABAG - BIOPUR

Petrochimie

Avem solutia potrivita pentru fiecare provocare!

Tratarea apei uzate in rafinarii este un proces dificil si complex. Apa uzata din sectorul petrochimic necesita o combinatie de metode de tratare pentru indepartarea hidrocarburilor si a altor contaminanti inainte de descarcare.

Pentru respectarea diferitelor reglementari de mediu, detinem solutii pentru: 

 • Eliminarea contaminarii din panza freatica
 • Recuperarea  produselor petroliere
 • Eliminarea grasimilor sau a substantelor organice
WABAG - Petrobrazi

Avantaje:

 • Experiența în industrie
 • Soluții complexe
 • Servicii proactive
 
WABAG - FLUOPUR

Sectorul energetic

Solutii de apa pentru sectorul energetic

Know-how-ul si tehnologiile noastre acopera intregul circuit al apei si apei uzate, respectand cele mai stricte standarde de fiabilitate, siguranta si calitate.

Soluții complete pentru:

 • Pretratare
 • Apa de alimentare a boilerelor
 • Turnul de racire
 • Epurarea apei uzate
 • Costuri eficientizate pentru aplicatii si dimensiuni de statii dintre cele mai variate
 
WABAG Filtration

sustainable solutions. for a better life.

WABAG Water Services SRL
Bulevardul Dimitrie Pompeiu 6 E
Bucuresti 020337
Romania


Tel. +40 371 604 200
Fax +40 371 604 300

office@wabag.com

E-Mail

 
 
 

© 2024 WABAG Water Services SRL